Novo zagrebačko pedesetmetarsko plivalište na Sveticama bilo je mjesto na kojemu se održalo Prvenstvo Hrvatske u plivanju od 21. do 24. srpnja 2016. godine. Na državnom prvenstvu pravo nastupa imaju samo oni natjecatelji koji su u ostvarili kvalifikacijske norme koje je propisao HPS.

Spomenute kvalifikacijske norme isplivalo je i četvero predstavnika PK Orion. Za ovaj mladi plivački klub koji djeluje od ožujka 2016. godine i trenericu Mašu Pešec izniman je uspjeh pojaviti se na najvećem plivačkom natjecanju u državi i to s devet isplivanih normi. Četiri discipline (50 m slobodno, 100 m i 200 m leđno te 100 m delfin) plivao je Alojzije Ćaleta, Tonka Kovačević plivala je dionice 50 m leđno i 50 m prsno, Luka Eberhardt natjecao se na 100 m i 200 m prsno dok je Marko Jurić nastupio na 100 m leđno. Zanimljivo je da su isplivane norme “pokrile” sva četiri plivačka stila.

Najbolje rangirana na ovom natjecanju bila je juniorka Tonka Kovačević koja je zauzela 16. mjesto na 50 m leđno. Nju je svega 37 stotinki dijelilo od ulaska u B finale! Na 50 m prsno zauzela je 20. mjesto. Mlađi junior Alojzije Ćaleta bio je 21. na 50 m slobodno, 21. na 100 m delfin, 22. na 100 m leđno i 31. na 200 m leđno. Kadet Luka Eberhardt natjecanje je završio na 23. mjestu na 200 m prsno i 29. mjestu na 200 m prsno. Isto 29. mjesto zauzeo je i mlađi junior Marko Jurić na 100 m leđno. Njih četvero uspjelo je isplivati svoje najbolje vrijeme ili u razini svojih najboljih vremena. Veliku podršku svih dana natjecanja plivačici i plivačima pružale su obitelji i prijatelji!

Trenerica Maša Pešec iznimno je zadovoljna rezultatima i nastupima svojih natjecatelja jer nije mala stvar u ovako kratkom roku steći formu dostojnu državnog prvenstva. Nakon ovog natjecanja nastavljaju s laganijim treninzima te zajedničkim ljetovanjem. Početkom rujna vraćaju se uobičajenim treninzima i pripremama za sljedeća natjecanja te “lov” na nove norme. U Klubu u rujnu očekuju i nove članove koji će upotpuniti ovu kvalitetnu i povezanu plivačku ekipu!