Dvije plivačice i dva plivača našeg Kluba protekle subote 10. rujna okušalo se u novom sportu. Naime, po prvi put su sudjelovali na triatlonu koji se u okviru popratnih manifestacija Vinkovačkih jeseni treću godinu zaredom održao na Banji.

PK Orion bio je i jedan od suorganizatora uz Hrvatsko planinarsko društvo Dirov Brijeg, Planinarski savez Vukovarsko-srijemske županije, Hrvatsku gorsku službu spašavanja, Atletski klub Cibalia, Športsko-ribolovno društvo ”Jezera Banja” te Biciklistički klub ”Sokol’.

Zanimljivo je da su najmlađi natjecatelji i u ženskoj i u muškoj konkurenciji bili članovi PK Orion. U zahtjevnoj utrci koja se sastojala od 400 metara plivanja, vožnje bicikla u duljini od 20 km i trčanja na pet kilometara ostvarili su zapažene rezultate.

Lana Jurić je u konkurenciji do 18 godina bila prva, a Tonka Kovačević druga. Alojzije Ćaleta je također u konkurenciji do 18 godina bio drugi, a Marko Jurić četvrti.

Uopće najmlađa natjecateljica 14-godišnja Lana Jurić je i u apsolutnoj ženskoj kategoriji osvojila prvo mjesto što je veliki uspjeh.

Trenerica PK Orion Maša Pešec iznimno je zadovoljna izvrsnim uspjehom svih njezinih natjecatelja jer su pokazali ne samo da su odlični plivači, nego i sportaši u pravom smislu te riječi. Pokazali su iznimnu kondicijsku spremu, ali i snažan sportski duh.