Na jakom 19. međunarodnom plivačkom natjecanju Grand Prix “Sisak”, koje se održalo u subotu 27. svibnja 2017., plivačice i plivači PK Orion otplivali su izvrsne utrke, popravili svoje rezultate, a dio njih isplivao je i potrebne A norme za nastup na najvećem plivačkom natjecanju – Prvenstvu Hrvatske za dobne skupine. Trenerica Maša Pešec ponosna je na učinak svojih plivačica i plivača jer konkuriraju plivačicama i plivačima iz najjačih hrvatskih klubova poput Juga iz Dubrovnika, Primorja CO iz Rijeke, splitskih klubova Mornar i Jadran, zagrebačkih klubova Medveščak, Mladost ZPK, Novi Zagreb, Igra i drugih što je rezultat kvalitetnog rada i marljivog treniranja. Natjecali su se Laura Matić, Dominik Živalj, Luka Eberhardt, Marko Jurić, Alojzije Ćaleta, Dorotea Živalj i Dajana Duspara.
A norme isplivali su mlađa juniorka Laura Matić na 50 m prsno (čak u kategoriji juniorki) i 100 m prsno, junior Marko Jurić na 50 m leđno i 100 m leđno, junior Alojzije Ćaleta na 50 m leđno i juniorka Dorotea Živalj na 50 m leđno. Lauri će ovo biti prvi nastup na PH dok ostala trojka ima iskustva na tom natjecanju. Osim njih pravo nastupa već od prije zaslužila je juniorka Tonka Kovačević. Ona privremeno zbog bolesti ne trenira. Iz Kluba joj žele brz oporavak i povratak u vodu i ekipu!
Osvojeno je sedam medalja, dva srebra i pet bronci. Marko Jurić u juniorskoj kategoriji osvojio je srebro na 50 m leđno i broncu na 100 m leđno, Dominik Živalj u mlađoj juniorskoj kategoriji srebro na 50 m leđno, Alojzije Ćaleta u juniorskoj kategoriji broncu na 50 m leptir i broncu na 50 m leđno, Dorotea Živalj u juniorskoj broncu na 50 m leđno i Dajana Duspara u juniorskoj kategoriji broncu na 100 m prsno.
Prvenstvo Hrvatske održat će se krajem srpnja u Zagrebu, a do tada za PK Orion predstoji još niz natjecanja i intenzivnog treniranja. Bit će to prilika za još dobrih rezultata i pokoji limit! Kao i do sada, u pravom sportskom duhu dat će sve od sebe!

Rezultati se nalaze na Natjecanja / Rezultati, a izbor fotografija u Fotogaleriji!