Veliko međunarodno plivačko natjecanje XXXII. put se održalo protekle subote 2. rujna u mađarskom Harkanju. Značajno je to natjecanje na kraju sezone i okuplja brojne natjecatelje iz nekoliko zemalja regije, a natječu se posebno plivači i plivačice koji treniraju cijele godine u zatvorenim bazenima i oni koji plivaju samo dio godine u otvorenim bazenima!
Trenerica Maša Pešec otputovala je na natjecanje s ekipom od deset natjecatelja, a to su: Luka Eberhardt, Lara Eberhardt, Dinko Nađ, Marin Svilar, Adela Matošević, Alojzije Ćaleta, Tonka Kovačević, Laura Matić, Iva Čorak i Mia Čorak.
Zbog brojnih natjecatelja plivaju se samo 50metarske discipline, a naša ekipa je otplivala dio svojih dionica jer je vrijeme, kako je natjecanje odmicalo, bilo sve kišnije i hladnije. Odlukom da je bitnije sačuvati zdravlje natjecatelja te izbjeći prehlade, prekinuli su natjecanje i uputili se u Vinkovce. Otplivane su discipline 50 m prsno i 50 m leđno. Osvojene su dvije brončane medalje – u kategoriji kadetkinja Adela Matošević na 50 m leđno i u kategoriji kadeta Marin Svilar na 50 m prsno!
Izdvajamo još nekoliko boljih rezultata: Tonka Kovačević u općoj kategoriji 4. mjesto na 50 m leđno, Iva Čorak u kategoriji kadetkinja 5. mjesto na 50 m leđno, Lara Eberhardt u kategoriji kadetkinja 6. mjesto na 50 m prsno, Laura Matić u općoj kategoriji 7. mjesto na 50 m leđno i 7. mjesto na 50 m prsno, Alojzije Ćaleta u općoj kategoriji 8. mjesto na 50 m leđno.
Ovim natjecanjem plivačka sezona privedena je kraju! Bila je uspješna s brojnim natjecanjima, osobnim rezultatima, brojnim plasmanima na državna natjecanja, B finalima te ekipnim četvrtim mjestima na C prvenstvu i u ženskoj i u muškoj kankurenciji! Veseli nas da se naša plivačka obitelj povećava i na natjecanjima i u bazenu!
Nakon redovitog remonta bazena i kratkog prekida treninga u vodi, vraćamo se u pruge. Idealna je ovo prilika za poziv novim članovima na ulazak u naše vode sloganom: Plivati je lako, Orion zna kako!