Ekipa od 10 naših članova proteklog vikenda 13. i 14. srpnja sudjelovala je na tradicionalnom plivačkom mitingu Zlatni medvjed  koji je održan po 34. put. Natjecanje je to koje okuplja najbolje hrvatske plivače i plivačice, ali i velika imena europskog svijeta plivanja. Uz domaće nastupili su i plivači i plivačice iz Slovenije, Italije, Češke, Njemačke, Poljske i Estonije.
Obzirom da za dva tjedna počinje najveće natjecanje sezone – Prvenstvo Hrvatske za dobne skupine, ovo je bila zadnja stanica za isplivavanje normi za spomenuto natjecanje, popravak već isplivanih s B norme na A normu ili prilika za plivanje osobnih najboljih vremena. Sve tri opcije došle su u obzir u slučaju naših plivača i plivačica.
Tako su u prijepodnevnim kvalifikacijama osigurali nastupe u čak 28 A, B ili C finala (5 A finala,  15 B finala i 8 C finala). Redom su plivali svoja najbolja vremena, a u popodnevnim finalima još ih i popravljali. Najuspješniji je bio Marko Jurić sa 6. mjestom na 100m leđno, Dorian Vugrek sa 7. mjestom na 50m leđno,  9. mjestom na 100m leđno i 10. mjestom na 200m leđno, Marin Svilar s 9. mjestom na 200m prsno. Do 10. mjesta doplivali su i Laura Matić na 50m prsno i Matej Pfaf na 200m leđno. Ovi, ali i svi ostali rezultati za svaku su pohvalu u ovako iznimno jakoj konkurenciji, pogotovo uzevši u obzir da su to sve postignuća u općoj tj. seniorskoj kategoriji, bez obzira kojoj dobnoj kategoriji pripadali naši plivači i plivačice.
Poseban uspjeh na ovome natjecanju ostvarila je mlađa juniorka Iva Čorak koja je isplivala dvije A norme na 100m leđno i 50m slobodno te je postala 10. putnik na PH. Marko Jurić ima dvije nove norme na 100m slobodno i 50m leptir, a Dorian Vugrek dodao je još limit na 100m slobodno. Osim spomenutih natjecali su se i Adela Matošević, Tonka Kovačević, Nikola Ćaleta i Alojzije Ćaleta.
Još jedno iznimno uspješno natjecanje je iza Orionovaca, a trenerica Maša Pešec ističe kako na predstojeće PH koje će se održati od 28. srpnja do 1. kolovoza 2019. u Zagrebu idu s najvećim brojem predstavnika u povijesti vinkovačkog plivanja i to u svim dobnim kategorijama od mlađejuniorske i juniorske do mlađeseniorske i seniorske kategorije. Plivači i plivačice najuspješnijeg vinkovačkog kluba na predstojećem Prvenstvu Hrvatske osim u individualnim disciplinama plivat će i u svim štafetnim utrkama.