Na netom održanom Prvenstvu Hrvatske za dobne skupine mlađih seniora, juniora i mlađih juniora ekipa naša ekipa nastupila je s do sada najbrojnijom ekipom u povijesti vinkovačkog plivanja – sa sedam plivača i četiri plivačice koji su na prethodnim natjecanjima sezone za njega isplivali zadane norme HPS-a. Organizator natjecanja bio je Hrvatski plivački savez, a priređivač natjecanja Zagrebački plivački savez. Plivalo se od 29. srpnja do 1. kolovoza 2019. na principu prijepodnevnih kvalifikacija i popodnevnih finala. Ukupno je nastupilo 310 natjecatelja iz 33 plivačka kluba iz cijele Hrvatske.
Jedanaestero predstavnika PK Orion nastupilo je u 28 pojedinačnih utrka (mlađi junior Dorian Vugrek, mlađi junior Nikola Ćaleta i mlađi senior Marko Jurić u pet utrka, junior Dominik Živalj u tri utrke, mlađa juniorka Iva Čorak, mlađi juniori Marin Svilar i Matej Pfaf te mlađa seniorka Tonka Kovačević u dvije utrke te juniorka Laura Matić i mlađi senior Alojzije Ćaleta u jednoj utrci). Nastupili su i u šest štafetnih utrka u juniorskoj i mlađejuniorskoj konkurenciji, a u njima im se pridružila i mlađa juniorka Adela Matošević.
Finalne utrke izborene su jedanaest puta i to četiri A finala, dva B finala i pet C finala. Pojedinačno su najbolje rezultate ostvarili mlađi senior Marko Jurić koji je u utrci 50m leđno bio 4. (do osvajanja brončane medalje dijelile su ga samo 2 stotinke), junior Dominik Živalj bio je također 4. u utrci na 50m prsno, a do još jednog 4. mjesta doplivala je i juniorka Laura Matić u istoj disciplini. Svo troje plivalo je u A finalima. U još jednom A finalu plivao je Marko Jurić ovoga puta na 200m leđno u kojem je zauzeo 8. mjesto. Mlađi junior Dorian Vugrek plivao je u jednom B i jednom C finalu – u obje discipline na 100m i na 200m leđno zauzeo je 12. mjesto. Nikola Ćaleta plivao je u tri C finala (50m slobodno – 7. mjesto, 100m leptir – 12. mjesto i 100m slobodno – 12. mjesto), mlađi junior Marin Svilar u jednom C finalu (200m prsno – 15. mjesto). Junior Dominik Živalj plivao je i u B finalu na 200m prsno i zauzeo 14. mjesto.
Štafetne utrke:
– mlađejuniorska štafeta 4x100m mješovito Matej Pfaf, Marin Svilar, Dorian Vugrek i Nikola Ćaleta 5. mjesto
– mlađejuniorska štafeta 4x100m slobodno Dorian Vugrek, Marin Svilar, Matej Pfaf i Nikola Ćaleta – 7. mjesto
– juniorska štageta 4x100m mješovito  Matej Pfaf, Dominik Živalj, Dorian Vugrek i Nikola Ćaleta – 9. mjesto
– mlađejuniorska štafeta mix 4x100m mješovito Iva Čorak, Marin Svilar, Nikola Ćaleta i Adela Matošević – 10. mjesto
– juniorska štafeta mix 4x100m slobodno Marin Svilar, Adela Matošević, Laura Matić i Dominik Živalj – 10. mjesto
– juniorska štafeta mix 4x100m mješovito Iva Čorak, Dominik Živalj, Dorian Vugrek i Laura Matić – 10. mjesto.
I ovim natjecanjem trenerica Maša Pešec i trener Aleksandar Tompa iznimno su zadovoljni jer su natjecatelji plivali osobna najbolja vremena, a u nekim utrkama „skidali“ su se rezultati i za nekoliko sekundi. Ulasci u finalne utrke dokaz su da Orionovci konkuriraju trenutno najboljim hrvatskim plivačicama i plivačima u svojim kategorijama. Sve to potvrda je kvalitetnog rada trenera, a i truda i zalaganja mladih plivačica i plivača, koji su i na ovom, najeminentnijem natjecanju pokazali da su najbolja plivačka ekipa naše županije, a i šire. Ono što je sigurno je da su članovi PK Orion najbolji promotori plivanja u našem gradu pa stoga ovim putem pozivamo sve zainteresirane da se jave trenerici Maši Pešec na broj telefona 098/9696951 kako bi postali članovi najuspješnijeg, najzabavnijeg i najkvalitetnijeg kluba u Vinkovcima!