Ljeto je vrijeme čestih natjecanja, pa i njihovih preklapanja. Tako se ovog vikenda umjesto prvotno planiranoga Vrbasa, plivalo u Zagrebu! Na bazenu na Sveticama 8. i 9. srpnja 2017. odvijalo se veliko međunarodno natjecanje – popularni Zlatni medvjed, njegovo 32. izdanje po redu. Ono je okupilo brojne plivačice i plivače iz Velike Britanije, Poljske, Mađarske, Rumunjske, Slovenije i Hrvatske. Posebna je draž odmjeriti snage u tako jakoj konkurenciji, a usput osigurati i još pokoju normu!
Trenerica Maša Pešec vodila je dva plivača i tri plivačice. Prvoga dana natjecao se Marko Jurić u disciplini 50 m delfin i isplivao A normu. To mu je peta disciplina s kojom će nastupiti na nadolazećem Prvenstvu Hrvatske krajem mjeseca! Tom utrkom kvalificirao se i za popodnevno B finale. Drugoga dana natjecali su se Laura Matić, Tonka Kovačević, Dorotea Živalj i Marin Svilar. Laura Matić osigurala si je B normu na 100 m leđno (to je njezina druga norma za spomenuto natjecanje) te se ujedno i kvalificirala za C finale. Nastupila je i u disciplini 200 m prsno i kvalificirala se u B finale. Tonka Kovačević je dosadašnje B norme popravila na A norme i to na 50 m leđno i 50 m leptir te će s njima nastupiti u Zagrebu. U disciplini 50 m leptir kvalificirala se u B finale. Do svoje druge norme doplivala je i Dorotea Živalj u disciplini 100 m leđno (B norma). Marin Svilar nastupio je u utrci na 200 m mješovito i popravio svoj rezultat.
Ovim natjecanjem “skupljene” su još tri nove norme te su dvije B norme popravljene na A norme! Ukupno je to dvadeset i devet nastupa koje je osiguralo devet natjecatelja – šest plivača i tri plivačice! Trojica kadeta Nikola Ćaleta, Marin Svilar i Matej Pfaf osigurali su 12 normi i s njima nastupaju 21. i 22. srpnja u Sisku na kadetskom PH, a ostalih 17 pripada starijoj ekipi (mlađoj juniorki Lauri Matić, mlađem junioru Dominiku Živalju, juniorkama Dorotei Živalj i Tonki Kovačević te juniorima Marku Juriću i Alojziju Ćaleti) i s njima nastupaju od 29. srpnja do 1. kolovoza u Zagrebu. Izvrstan je to rezultat i potvrda kvalitetnog rada trenerice Maše Pešec i upornog i vrijednog treniranja ovih mladih sportaša! Zaslužuju sve pohvale i čestitke!
Njihov uspjeh i isplivani rezultati i norme poticaj su i ostalim članovima Kluba!