U organizaciji Hrvatskog plivačkog saveza u Sisku se u petak 21. srpnja i u subotu 22. srpnja u tri dijela održalo Kadetsko prvenstvo Hrvatske u plivanju! Na njemu su nastupili kadeti i kadetkinje iz cijele Hrvatske koji su isplivali granične rezultate (norme) propisane od HPS-a. Svoje su nastupe osigurali Nikola Ćaleta, Marin Svilar i Matej Pfaf, a na put su išli u pratnji trenerice Maše Pešec i roditelja – njihove najvjernije publike i podrške. U štafetnim utrkama pridružio im se i Matej Lončar.
Nikola Ćaleta izborio je šest normi, a na natjecanju je mogao plivati njih pet. Natjecao se na 100 m slobodno, 100 m i 200 m leđno, 100 m leptir i 200 m mješovito. Najbolji rezultat ostvario je na 100 m slobodno zauzevši 9. mjesto. Po prvi put je tu dionicu isplivao ispod minute (59.91)! Marin Svilar plivao je 100 m i 200 m prsno te 100 m i 200 m leđno. Najbolji rezultat ostvario je na 100 m prsno s 14. mjestom, ali što je bitnije, u toj je disciplini isplivao mlađe juniorsku B normu, a u disciplini 200 m prsno i mlađe juniorsku A normu! Ove norme vode ga na Prvenstvo Hrvatske za dobne skupine koje će se uskoro održati u Zagrebu te se priključuje starijoj klupskoj ekipi i na tom natjecanju! Matej Pfaf nastupio je na 100 m leđno i 200 m leđno. Na 200 m leđno popravio je svoj rezultat!
Kadeti su se natjecali i u dvije štafetne utrke te su i na 4 x 100 m slobodno i 4 x 100 m mješovito zauzeli 10. mjesto!
Bilo je ovo još jedno uspješno natjecanje za naš Klub s osobnim rekordima, kvalitetno isplivanim rezultatima i novim normama! Dokazali su da i na najvećim natjecanjima plivaju “rame uz rame” s najboljim hrvatskim  kadetima, a taj osjećaj poticaj je i za daljnje uporno i vrijedno treniranje i nove – još bolje rezultate! Čestitamo kadetskoj ekipi i trenerici!