Proteklog vikenda 5. i 6. kolovoza 2017. u organizaciji PK Đakovo na Gradskim bazenima u Đakovu održano je C ekipno prvenstvo Hrvatske. Natjecalo se 9 muških i 7 ženskih ekipa! Natjecanje je to u kojemu se klubovi C kategorije bore za ulazak u B kategoriju u sljedećoj sezoni. Sve discipline plivaju dva predstavnika kluba i prema rezultatima skupljaju bodove. Plivaju se i dvije štafetne utrke na 100 m slobodno i 100 m mješovito.
Za našu mušku ekipu plivali su Alojzije Ćaleta, Marko Jurić, Lovro Dijanović, Dominik Živalj, Matej Svilar, Marko Budak, Nikola Ćaleta, Marin Svilar i Luka Eberhardt. Ukupno su skupili 10 334 boda i zauzeli četvrto mjesto. Dorotea Živalj, Tonka Kovačević, Laura Matić, Lana Jurić i Dajana Duspara sastav je ženske ekipe, a također su zauzele četvrto mjesto sa skupljenih 8 882 boda. Na natjecanju su bili u pratnji trenera Maše Pešec i Aleksandra Tompe. Čestitke Orionovcima!
Plasman na B prvenstvo zaslužili su plivači dubrovačkog Juga i plivačice riječke Kantride na čemu im čestitamo! Čestitke i zahvala idu i na adresu PK Đakovo koji je bio dobar domaćin ovog natjecanja!