Plivački klub Orion Vinkovci, po prvi je puta sudjelovao u svjetski popularnim Igrama bez granica, sada nazvanim City games. Po prvi su puta i Vinkovci imali svoga predstavnika na ovom spektaklu i to odmah izuzetno uspješno. Naše hrabre, spretne i okretne plivačice i plivači su u svom debitantskom nastupu osvojili brončane medalje, na ponos svom gradu, klubu i brojnim roditeljima navijačima!

Za PK Orion nastupili su: Lana Jurić, Laura Matić, Mia Čorak, Alojzije Ćaleta, Marin Svilar i Marko Jurić.

U vrlo zahtjevnim i po dosta hladnom vremenu izazovnim igrama, borili su se protiv ekipa Đakova, Valpova, Belog Manastira i Osijeka. Igrale su se igre : vodena alka, vošarka, leteći vaterpolo, spašavanje turistkinje i utrka bačvi, sve redom fizički zahtjevne, ali prvenstveno zabavne igre.

PK Orion je bila jedina ekipa koja je po prvi puta sudjelovala, tako da je uspjeh time i veći, jer trebalo je u vrlo kratko vrijeme savladati pravila i prevladati tremu, ali i hladnoću!

City games su sportski i zabavni događaj, organiziran tijekom ljetnih mjeseci s ciljem proširenja turističke ponude i jačanja povezanosti između gradova i država. Ove igre osmišljene su kao niz natjecanja između ekipa koje predstavljaju svoje gradove i zemlje.

Nakon osam uspješnih sezona, 278 događaja i gotovo milijun prijeđenih kilometara, igre u svoju devetu sezonu ulaze kao punokrvni međunarodni projekt.

Đakovo je ove godine grad od posebnog značaja za turneju City Games – po prvi je puta u svojoj povijesti je grad domaćin, a istovremeno je imao čast s hrvatskim challengerom otvoriti City Games sezonu 2018. Ovaj sportsko-zabavni spektakl, inačica nadaleko poznatih Igara bez granica, održao se 24. lipnja na Gradskom bazenu Đakovo s početkom u 19.30 sati u organizaciji Grada Đakovo i agenciji Adria events .

O popularnosti igara dovoljno govori podatak o 35 različitih lokacija u više zemalja te brojka od čak 150 prijavljenih ekipa. City Games turneju će na sportskim terenima uživo pratiti čak 50 tisuća gledatelja.

Uz rekreativne ljubitelje sporta, znaju se tu naći i afirmirani sportaši, pa su se tako na terenima City Games igara mogli vidjeti dvostruki osvajač olimpijskih medalja Alessio Sartorio iz Italije, jedan od najboljih vaterpolista svijeta Vladimir Gojković, svjetski prvak u kickboxingu Dimitri Gjorgijev, prvak Hrvatske u crossfitu Martin Rončević, prvak Hrvatske u kickboxingu Nato Cvitan, slovenski gimnastičar Rok Klavora te mnogi drugi.