Puna četiri dana na zagrebačkom bazenu na Sveticama plivalo se prvenstvo Hrvatske za dobne skupine, najveće i najvažnije natjecanje u Hrvatskoj. Natjecanje je to koje zahtjeva isplivavanje propisanih normi kako bi se uopće steklo pravo nastupa, a to je ove godine uspjelo čak osmero plivača i plivačica PK Orion Vinkovci. To su Laura Matić, Tonka Kovačević, Marko Jurić, Alojzije Ćaleta, Nikola Ćaleta, Dominik Živalj i Matej Pfaf, koje je na trenirala i na natjecanje vodila trenerica Maša Pešec. Važno je napomenuti da je PK Orion jedini klub koji je predstavljao Vinkovce na ovom natjecanju, što dovoljno govori o kvaliteta rada i vodstva ovog mladog, a toliko uspješnog kluba.

Prvoga dana natjecanja za PK Orion nastupili su Tonka Kovačević, Marko Jurić i Alojzije Ćaleta u disciplini 50 m leptir. Svi su otplivali sjajne trke, no najuspješniji je bio Marko Jurić koji je rezultatom iz jutarnjih kvalifikacija zasluženo ušao u poslijepodnevnu finalnu trku, gdje je s isplivanim vremenom od 26.91 postao 10. junior Hrvatske. U poslijepodnevnim finalnim trkama plivala je i štafeta 4 x 100 m mješovito mix, u kojoj su plivali Marko Jurić, Alojzije Ćaleta, Laura Matić i Tonka Kovačević. Štafeta je osvojila odlično 6. mjesto u državi!

Drugoga dana natjecanja u jutarnjim kvalifikacijama plivali su Marko Jurić, Alojzije Ćaleta i Nikola Ćaleta 50 m slobodno, Laura Matić 50 m prsno, Marko Jurić 200 m leđno te ponovno nerazdvojiva braća Alojzije i Nikola Ćaleta 100 m leptir. Poslijepodnevna finala izborili su Marko Jurić na 200 m leđno te je zauzeo odlično 11. mjesto i Laura Matić koja je sa svojim najboljim rezultatom osvojila 10. mjesto! Moramo pohvaliti i Nikolu Ćaletu koji je otplivao izvrstan rezultat na 100 m leptir, 1.03,39. Šlag na torti drugoga dana bila je štafeta 4×200 m slobodno za mlađe juniore, u sastavu Marin Svilar, Matej Pfaf, Dominik Živalj i Nikola Ćaleta, koja je zauzela 7.mjesto!

Treći dan državnog prvenstva donio je pregršt sreće i ponosa za sve vinkovačke ljubitelje plivanja. Dan je otpočeo jutarnjim kvalifikacijama u kojima su nastupale naše cure Tonka Kovačević i Laura Matić na 50 m leđno te u istoj disciplini naši poznati leđaši Marko Jurić i Alojzije Ćaleta. Djevojke su otplivale odlične trke, ali su dečki rasturili! Obojica su otplivala svoja najbolja vremena i obojica su se plasirala u popodnevnu finalnu trku gdje je glavna zvijezda među Orionovcima bio Marko Jurić, koji je svojim dugogodišnjim radom, trudom i zalaganjem posve zasluženo osvojio treće mjesto i ujedno prvu medalju za PK Orion na državnim prvenstvima! Za izuzetnu pohvalu je i rezultat Alojzija Ćalete koji je 7. u državi na 50 m leđno! Dvojac mlađih juniora, Marin Svilar i Dominik Živalj, odličnim trkama u kvalifikacijama isplivali su svoje osobne rekorde, a Dominik se plasirao i u finale gdje je osvojio odlično 13. mjesto. Za kraj opet poslastica od štafete, mlađi juniori su u štafeti 4×100 m slobodno doplivali do 6. mjesta!

Zadnjeg, četvrtog dana prvenstva Hrvatske u plivanju, nastupilo je svih osam plivačica i plivača PK Orion. Marko Jurić ponovno je rasturio u jutarnjim kvalifikacijama u trci na 100 m leđno i otplivavši svoj najbolji rezultat plasirao se u popodnevno finale. Nakon njega imali smo dva mlađa juniora u trci 200 m prsno, Marina Svilara i Dominika Živalja, i obojica su otplivala svoje osobne rekorde i također se plasirali u finala! Poznati vinkovački kraulaš/spasioc Alojzije Ćaleta u utrci 100m slobodno otplivao je izvrsnih 56.59! Naši super dečki plivali su i štafetu 4×100 m mješovito u sastavu Marko Jurić, Dominik Živalj, Alojzije Ćaleta i Nikola Ćaleta te su osvojili sjajno 7. mjesto u državi! Poslijepodnevna finala započela su trkom 4×100 m slobodno mix, a štafeta u sastavu Marko Jurić, Alojzije Ćaleta, Laura Matić i Tonka Kovačević zauzela je izvrsno 5. mjesto! Marko Jurić je u finalnoj trci 100 m leđno zauzeo 10. mjesto i ponovno srušio osobni rekord! Naši prsaši su također odlično plivali, Marin je 13. mlađi junior u državi , a Dominik 14. Za sami kraj oduševili su nas mlađi juniori u štafeti 4×100 m mješovito, u sastavu Matej Pfaf, Marin Svilar, Dominik Živalj i Nikola Ćaleta, osvojivši 6.mjesto! Svaka čast našim dečkima i curama koji su više nego dostojno predstavljali Vinkovce. Hrvatski plivački savez objavio je i listu uspješnosti klubova. S velikim ponosom možemo reći da je PK Orion u konkurenciji dečki zauzeo visoko 13. mjesto od ukupno 31 kluba koji je ostvario pravo nastupa na Prvenstvu Hrvatske. Ovim plasmanom plivači PK Oriona pokazali su da su najuspješniji istočno od Zagreba, jer su svi ostali klubovi na listi uspješnosti bodovno ispod njih. U ukupnom plasmanu djevojke su zauzele 18. mjesto od ukupno 28 klubova koji su nastupali, što je također izvrstan rezultat, pogotovo ako znamo da ima klubova koji uopće nisu imali pravo nastupa jer nisu imali isplivane norme. Ori Ori Ori ORION!!!