Na vinkovačkom bazenu u četvrtak 6. prosinca održano je 1. plivačko natjecanje “Plivajmo za zdrave Vinkovce” čiji je suorganizator bio i naš Klub, a inicijatorica samog natjecanja trenerica Maša Pešec. Uz PK Orion suorganizatori su i  Povjerenstvo za suzbijanje opojnih droga i drugih ovisnosti Vukovarsko-srijemske županije s dožupanom gospodinom Josipom Dabrom na čelu, koji je ujedno i otvorio natjecanje, i OŠ Josipa Kozarca  iz Vinkovaca s ravnateljem Ivanom Županićem na čelu. Natjecanju je prisustvovao i pročelnik Upravnog odjela za socijalnu skrb gospodin Darko Dimić. Ciljevi su natjecanja: promicanje pozitivnog razvoja mladih, razvijanje pozitivne slike o sebi, poticanje mladih na prihvaćanje pozitivnih stavova prema sebi, drugima i svome zdravlju, prevencija rizičnih ponašanja, razvijanje svjesnosti o vlastitoj ulozi očuvanja zdravlja i usvajanja životnih ciljeva  te afirmacija i popularizacija plivačkoga sporta.
Natjecali su se učenici od 5. do 8. razreda osnovnih škola grada Vinkovaca u sve četiri plivačke discipline na 25m. Svaki razred bio je kategorija za sebe u muškoj i ženskoj konkurenciji. Prva tri natjecatelja u svakoj kategoriji i disciplini nagrađeni su medaljama dok su svi natjecatelji dobili priznanja! Medalje i priznanja uručene su im u petak 7. prosinca u Velikoj županijskoj vijećnici.
I dio naših članova osvojio je medalje: Iva Čorak zlato na 25m slobodno i srebro na 25m leptir u kategoriji 8. razreda (učenica OŠ Bartola Kašića), Dinko Nađ srebro na 25m leptir i srebro na 25m leđno u kategoriji 8. razreda (učenik OŠ Josipa Kozarca), Sara Sabljić srebro na 25m prsno u kategoriji 8. razreda (učenica OŠ Vladimira Nazora), Ivan Vidaković broncu na 25m prsno u kategoriji 6. razreda (učenik OŠ “Antun Gustav Matoš”).
Od 15. studenoga do 15. prosinca traje Mjesec borbe protiv ovisnosti te je, osim ovog plivačkoga natjecanja, Povjerenstvo za suzbijanje opojnih droga i drugih ovisnosti Vukovarsko-srijemske županije, osmislilo i realiziralo i druge sadržaje.
Sve rezultate pogledajte na podstranici Natjecanja / Rezultati!